2n DIA A TAMPERE

 

2n DIA

Avui ha sigut un dia molt interessant. He començat anant a les aules de música. Allí he pogut vore tots els instruments que tenen, tant de corda, de vent, de percussió……així com aules de producció de música. També hi han aules insonoritzades on els alumnes poden assatjar i practicar els diferents instruments.








Després he assistit a una classe de finés per a alumnes que la seua llengua materna no és la finesa. Són alumnes de “preparatoria”, és a dir alumnes que no tenen encara el nivell acadèmic per a fer el batxillerat. Aquest és un grup menys nombrós.
Una cosa que m’ha cridat l’atenció és la flexibilitat del sistema educatiu finés, per exemple, cada 6 mesos es convoquen les PAU i els alumnes poden elegir quan presentar-se. Els alumnes tenen entre 2 i 4 anys per a fer aquestes proves.
També he assistit a una classe de matemàtiques on el professor seguint la metodología Flipped classroom, m’ha ensenyat les aplicacions que gastaven en la seua classe.
Algunes curiossitats han sigut entre altres, el vore aquest cartell en les aules on es recomana als alumnes que facen una taula d'exercicis físics entre classe i classe.


També hi han cabines del silenci en els corredors......encara que ells ja són prou silenciosos!!!



L'hora a la que es els alumnes dinen en el menjador és a les 11:30 i el dinar és gratuït per a tots els alumnes.
Per la vesprada ens hem trobat en Tampere la nostra companya Silvia i jo.
La paraula Sauna, és finlandesa, pero.......sabieu quàntes saunes hi han en tot el país?
Donçs les suficients per a que càpiga tota la població del país!!!!Es calcula que hi han més de 2 millions. És molt habitual tindre una sauna en casa. A més a més, hi han saunes públiques ja que 
les saunes es consideren com a llocs per a socialitzar-se.
En Tampere estan 2 de les saunes més populars, així que Silvia i jo hem anat a una d'elles i ha sigut una meravellosa experiència.



També hem pogut pujar a la Torre Pyynikki, on hem pogut gaudir d'unes vistes de la ciutat espectaculars.
I per finalitzar el dia, vos ensenye un dels plats més típics i populars dels finessos, EL SALMÓ!!!!!






 



 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Budapest. Dia 5

3r DIA A TAMPERE