1r DIA A TAMPERE

1r DIA

Avui ha sigut un dia molt intens. A les 8 del matí m'esperava Mari Vares, la coordinadora Erasmus del centre de secundària Finés Hatanpaan Lukio. 

Aquest centre és un centre de batxillerat i destaca entre els centres del voltant per estar especialitzat amb la branca musical. És un centre amb uns 400 alumnes i uns 25 profes.

Per començar la jornada, he assistit a una classe de Història. Tots els alumnes porten portàtils subvencionats amb fons públics i combinen els ebooks amb un moodle molt semblant al que propossa la nostra Conselleria.


Ací els alumnes són molt silenciosos, i es mouen per l'institut sense fer cap tipus de soroll. M'ha cridat l'atenció una barra per a fer dominades que tenen a la part de dalt de les portes per tal de que els alumnes puguen fer algo d'esport entre classe i classe. 


                                           
Després he tingut una reunió amb la coordinadora Erasmus i el director del centre. M'han explicat el sistema educatiu Finés i m'han estat explicant algunes de les característiques més rellevants del centre.
Vos ensenye algunes fotos de la sala de profes.












Al finalitzar la jornada a l'institut, he anat al centre de la ciutat de Tampere. Tampere és una ciutat d'uns 225.000 i està situada a 180km al nord de la ciutat de Helsinki. És una ciutat amb un passat industrial que ha conseguit mantindre molts dels edificis que abans eren fàbriques amb museus, galeries i centres comercials. No és una ciutat massa turística.






Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Budapest. Dia 5

3r DIA A TAMPERE