Entradas

Mostrando entradas de junio, 2022

Dia 4 Xipre

Imagen
El sol acarona de nou les finestres de bon matí i cada vegada es fa més present l'estiu. Després d'esmorzar eixim al punt d'encontre, but we have improved, hem llogat un cotxe per moure'ns amb més facilitats. Alguna vorera que altra i algun cotxe enfront de nosaltres ens recorda que la influència britànica a l'illa (fins els anys 60 aproximadament) també va afectar a la forma de conduir. Avui hem visitat un espai, la Biofarm Riverland, que ens ha provocat sensacion contradictòries. Allà hi ha tota una filosofia de producció de sector primari respectuosa amb el medi ambient i també en els animals. Tot i això, veure els processos d'extracció de llet de cabra i els corrals ens ha deixat una sensació agredolça. Centrant-nos en l'aspecte didàctic, hem pogut veure el procés d'elaboració del "Halumi" un formatge artesanal en aquesta granja que recorda al nostre "formatge fresquet". Després d'això, de nou ens hem dividit en tres grups.

Dimecres a Dublín i un arc de San Martí.

Imagen
 L'activitat formativa de hui ha estat emmarcada en l'EPIC Museum. El museu de l'emigració, que conta la historia de les persones que hagueren de marxar d'aquest país. Han sigut moltes i diverses les circumstancies que han abocat aquesta gent a haver de marxar de la seua terra: fam, injustícies socials, falta d'oportunitats... Actualment hi han uns 7 milions d'habitants a Irlanda, però, s'estima que els descendents d'emigrants irlandesos són 70 milions. Aquest fet explica l'extensa influencia de la cultura irlandesa arreu del món.  A l'entrada de la visita podíem llegir: "We all come from somewhere". Veritat absoluta que hom deuria tenir present sempre.    L'activitat consistia en una espècie de gimcana plantejada amb recursos tecnològics. Recursos que a posteriori hem treballat a l'aula i que podem considerar que queden incorporats al nostre repertori. Com cada dia hem aprofitat la vesprada per compartir i viure Dub

Dia 3 Xipre

Imagen
 El curset va avançant i ens van duent a nous espais naturals on poder desenvolupar activitats. Hui hem anat a les muntanyes de Troodos que és la part muntanyosa més verda de l'illa i és troba al centre de la mateixa. Sembla que ens desplaçarem els tres cursos junts durant tota la formació i una  vegada al lloc cadascun de nosaltres participa en unes activitats diferents. Hem començat amb unes dinàmiques per activar el cos i connectar amb l'entorn, arbres, riu i la Terra. Després ens hem separat i cada professor ha preparat unes activitats per al seu curs.  Al curs de Sergi han realitzat jocs d'orientació on la lògica y les matemàtiques estaven ben presents. Després s'ha treballat el color a la natura amb una activitat d'extreure colors de manera natural de les plantes, flors,  fulles,... Per finalitzar amb la recol.lecció de residus a la zona del visitor center per prendre consciència del mal ús que fem d'aquestos espais. Al curs d'Odiel s’ha treballat ento

Un dimarts plujós (Dublín).

Imagen
Ha nascut el dia amb el cel ennuvolat. La veritat es que després de les darreres setmanes de calor, allí a la terreta, s'agreix un oratge com aquest. Hem tornat al mes de novembre: jaqueta, impermeable, dotze graus i pluja.   Ana encara ha fet hui la seua presentació, li ha contat a la resta de companys costums i tradicions pròpies. Ha sigut un dia per començar a aprofundir en matèria.  La immersió lingüística és parcialment possible, ens trobem valencians per tot arreu: de Sueca, de Torrent de Bunyol...  Aquesta vesprada també hem fet una visita guiada al centre, formava part del programa d'activitats. Dona gust aprendre coses d'aquesta ciutat de la ma d'un natiu. Dublín és curiosa, el seu ritme de vida i la seu gent semblen propis del sud d’Europa, però, l'atzar va voler que fos emplaçada al nord. Quina sort viure aquesta experiència!!

Un dilluns a Dublín

Imagen
Arranquem amb força i ganes el curs de formació.  L'objectiu és adquirir nous recursos i potenciar els propis. Sempre dintre en el projecte KA101SOSsutainability. I buscant poder incorporar-los al nostre dia a dia. Aquestes són les formacions a les que assistim: "Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools". "Integrating Creativity and Innovation into Teaching".  L'experiència ha adquirit un caràcter més internacional si cap, tenim companys vinguts des de tots els racons d'Europa. Hui ha sigut un dia per presentar-se als companys, a estat una vivència colpidora.  Seguim contant-vos coses demà.

Inici de la formació a Dublín.

Imagen
  Ja estem per Dublín. De moment ens ha eixit tot rodat, cal creuar els dits. Hem aprofitat el primer dia per visitar la ciutat, buscar on està l'acadèmia a la que farem la formació,  i quins són els medis de transport més idonis per arribar-hi.  Ara mateix hem acabat la presentació amb la que ens donarem a coneixer als nostres companys... El dia ha sigut profitos, però, estem prou cansats. Demà vos contem com han anat les formacions. Bona nit!

Dia 2 Xipre

Imagen
Avui hem començat la vida Xipriota. A les 5 del matí el sol ja ens convida a alçar-nos, sense massa ganes pel cansament acumulat del dia anterior, però ràpidament aquesta sensació s'ha convertit en emoció per veure que ens deparava allò desconegut. Taxi i arribada al meeting point, un magnífic gimnàs que albergava l'acadèmia que ens ofereix els 3 cursos als que ens hem inscrit. Les mirades que creuem els participants són una mescla entre inseguretat (hem de parlar una llengua que no utilitzem regularment) i confiança de saber que en pocs moments ens anem a entendre fàcilment. Ens n'hem anat en un bus a un espai natural on hem començat a fer dinàmiques de grup que ens serviren per trencar el gel, encara que feia uns 30 graus ja a les 9 del matí. Hem conversat, hem rigut, hem cooperat, ens hem relacionat I TOT EN ANGLÈS, we are improving our level of english! Demà continuem amb 3 aventures a la muntanya, un mateix espai 3 experiències complementàries. Seguirem informant!

Dia 1 Xipre

Imagen
Ja estem a Xipre! 12 hores de viatge i dos avions ens han deixat fora de combat. Xipre està dividida per la meitat. La part nord pertany a Turquia i la sud constitueix La Repúblca de Xipre. La capital Nicosia té 240000 habitants i el total d'habitants és 1200000. Xipre és coneguda per les seues platges, malgrat que té un interior bastant muntanyós amb regions vitivinicoles. Odiel, Nàdia i Sergi comencem demà tres cursos relacionats amb els espais naturals com escenaris d'aprenentge científic, històric i d'estils de vida. Esperem aprendre molt per poder aplicar-ho el curs vinent en forma de reptes educatius relacionats amb la sostenibilitat. Anirem contant-vos tot el que anem fent i aprenenet.

Els ODS, aprenent per reptes

 Aquest projecte naix amb la intenció d'elaborar reptes educatius al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest curs ens formarem i al pròxim ens comprometem a posar en pràctica a l'aula una sèrie de reptes per al nostre alumnat per tal de millorar les seues competències i consciencar-los de la importància d'assolir les finalitats que ens proposa l'ONU amb els seus  ODS. Anirem fent entrades al blog on es puga posar de manifest el nostre treball i compromís!!! Per als que volen millorar el seu entorn!!